Адвокат Трампа добивався звільнення Марі Йованович з посади посла \ УНІАН

Аналітик американського центру Атлантична рада (Atlantic Council) Андерс Аслунд заявив, що особистий адвокат президента Сполучених Штатів Рудольф Джуліані добивався звільнення Марі Йованович з посади посла США в Україні.

Читайте такожУкраїнський дипломат назвав небезпечною заяву адвоката Трампа про скасування поїздки до Києва

Про це Аслунд сказав в коментарі українській службі "Голосу Америки". "Руді Джуліані через різні інтриги домагався звільнення в Україні зразкового посла Марі Йованович за два тижні, що просто обурює", - заявив Аслунд.

Відео дня

Він також наголосив, що Джуліані не обіймає державну посаду, а є приватним адвокатом.

"Руді Джуліані є приватним юристом Дональда Трампа. У нього немає жодної офіційної посади. Руді Джуліані ніколи не зміг би пройти будь-яке схвалення в Конгресі через своїх міжнародних клієнтів, яких він відмовляється назвати", - зазначив Аслунд.

Аслунд також назвав абсурдними звинувачення на адресу колишнього віце-президента Джо Байдена, діяльність якого привернула увагу Джуліані.

"Єдиним моментом є те, що віце-президент Байден цілком у згоді із міжнародним консенсусом домагався звільнення генерального прокурора Віктора Шокіна, який загалом сприймається як повністю корумпований, а під час перебування на посаді генерального прокурора не здійснював жодного серйозного розслідування чи переслідування", - заявив Аслунд.

Він додав, що нинішній генпрокурор України Юрій Луценко пішов тим самими шляхом.

Як повідомляв УНІАН, 7 травня у посольстві США в Україні заявили, що посол Йованович до кінця травня завершить свою роботу, хоча термін її повноважень спливав влітку.

8 травня голова комітету Палати представників США у закордонних справах Еліот Енгел та лідер демократичної більшості у Палаті представників Стені Гойєр оприлюднили спільну заяву, у якій висловили переконання, що передчасне відкликання Йованович з посади посла США в Україні є політично мотивованим, завдає шкоди інтересам США та підриває американську дипломатію.

Конгресмени закликали Адміністрацію президента США негайно скасувати рішення про відкликання Йованович.