Наступне засідання ТКГ відбудеться 5 червня / фото УНІАН

Учасники переговорів робочої підгрупи з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі поінформували президента Володимира Зеленського про проблематику звільнення українських заручників з російського полону на окупованому Донбасі.

Читайте такожМарчук пояснив, чому зривається обмін заручниками за принципом "всіх на всіх"

Про це перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, яка раніше виконувала функції представника України у гуманітарній підгрупі ТКГ, повідомила у Facebook.

Відео дня

"Відбулася зустріч представників української гуманітарної групи ТКГ в Мінську з новообраним президентом Зеленським, на якій також були присутні керівництво СБУ і об'єднаного центру з питань зниклих безвісти і заручників", - написала Геращенко.

"Поінформували про деталі перемовин, позиції, які відстоювали, прізвищ і списків заручників і зниклих, іншу проблематику. Якщо наша інформація і "інституційна пам'ять" допоможе звільнити наших, за яких ми щиро боролися всі ці роки, це буде важливо", - наголосила Геращенко.

Як повідомляв УНІАН, колишній представник України у ТКГ Євген Марчук заявив, що Україна передала Росії список із 107 українських заручників для обміну за принципом "всіх на всіх", але окупанти підтверджують встановлення лише 27 осіб.

Тристороння контактна група наступного разу збереться в Мінську 5 червня.