У Святошинському суді допитали бійців "Альфи" у справі 5 екс-"беркутівців" / фото УНІАН

На засіданні суду у справі 5 екс-"беркутівців" бійці спецпідрозділу СБУ "Альфа" підтвердили, що не бачили серед мітингувальників людей зі зброєю, які б вели вогонь по правоохоронцях.

Про це кореспондента УНІАН повідомив прокурор Управління спецрозслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Олексій Донський.

Він повідомив, що сьогодні у Святошинському райсуді Києва допитали двох співробітників спецпідрозділу СБУ "Альфа", які 20 лютого 2014 року знаходились на дахах будівель в урядовому кварталі та вели контрснайперське спостереження.

Відео дня

Донський зазначив, що обидва бійця "Альфи" в суді підтвердили покази, що не бачили серед мітингувальників людей зі зброєю, а також не бачили людей зі зброєю ні у вікнах готелю "Україна", ні на даху будівлі Кабінету міністрів.

Читайте такожАдвокат екс-"беркутівців" назвав учасників Майдану бойовиками, а їхні дії - терактом проти держави

За словами Донського, це спростовує версію адвокатів екс-"беркутівців" про те, що по мітингувальниках могли стріляти з готелю "Україна" або з даху Кабміну, чи з боку Майдану Незалежності, де перебували протестувальники.

Також Донський підкреслив, що завданням "альфівців" було саме виявляти та знешкоджувати снайперів, які могли б вести вогонь по правоохоронцях.

Крім того, суд сьогодні вкотре ще на 60 діб подовжив термін утримання під вартою 5 екс-"беркутівців".

Наступне засідання суду справі про розстріли людей на Майдані 20 лютого 2014 року розпочнеться об 11.30 11 червня.

Довідка УНІАН. Святошинський райсуд столиці розглядає справу проти екс-"беркутівців" Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського, яких обвинувачують у масових розстрілах людей на Майдані 20 лютого 2014 року.

Станом на лютий 2018 року слідством було встановлено 48 фактів убивств та 80 фактів замахів на вбивства людей 20 лютого 2014 року в центрі Києва.

15 січня 2019 року суд розпочав допити свідків сторони обвинувачення.