21 травня президент Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень ВР / Фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що його указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради та призначення позачергових виборів на 21 липня законний і не має наміру впливати на Конституційний суд.

Про це Зеленський повідомив журналістам у Парижі.

Читайте такожЗеленський прибув в Париж з офіційним візитом (фото)

Відео дня

«Мені здається, що рішення Конституційного суду буде однозначним. Я гадаю, що ми все робили згідно із законом. Я розпустив Раду і за законом, і за запитом суспільства. Я не думаю, що буде інше рішення», - заявив він.

Відповідаючи на уточнююче питання, що він робитиме, якщо Конституційний суд визнає неконституційним указ про дострокове припинення повноважень ВР та призначення позачергових виборів на 21 липня, глава держави сказав: «Давайте подивимось, дочекаємося рішення…Головне, я не хочу впливати на Конституційний суд».

Як повідомляв УНІАН, 21 травня президент Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень ВР та призначення позачергових виборів на 21 липня.

24 травня представники "Народного фронту" внесли до Конституційного суду подання, яким просять визнати неконституційним указ щодо розпуску Верховної Ради.

11 червня Велика палата Конституційного суду розпочала слухання у справі за поданням депутатів щодо указу президента про дострокове припинення повноважень парламенту. У суді виступив Зеленський, який висловив сподівання, що Конституційний суд ухвалить рішення, за яке "не буде соромно". Також суд заслухав аргументи представника президента і народних депутатів. Після цього Велика палата Конституційного суду перейшла до закритої частини пленарних слухань у справі.