Климпуш-Цинцадзе відреагувала на рішення ПАРЄ щодо РФ / facebook.com/petroporoshenko

Парламентська Асамблея Ради Європи, повернувши російську делегацію до сесійної зали Асамблеї з відновленням усіх прав, відкрила скриню Пандори.

Таку думку висловила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожПАРЄ втратила авторитет і свою роль у сучасній європейській політиці – МЗС України

Відео дня

"ПАРЄ відкрила скриню Пандори - заради грошового внеску Росії, під прикриттям боротьби за право простих росіян звертатися до ЄСПЛ, рішення якого ерефія і так не виконує, повернули право голосу делегації з Мордору", - написала вона.

За словами Климпуш-Цинцадзе, тепер пленарні сесії ПАРЄ стануть схожими на засідання Ради Безпеки ООН, де постійно звучать "брехня і маніпуляція російських пропагандистів".

Віце-прем'єр наголосила, що попереду ще складніша робота, адже важливо, щоб Україна зміцнювала себе й мала таке ж потужне, досвідчене, патріотичне представництво в усіх асамблеях і надалі.

Як повідомляв УНІАН, вночі 25 червня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, у якій запросила Росію для повернення до роботи у ПАРЄ без обмежень права голосу.

Попри нічне голосування, яке є безпрецедентним для асамблеї, явка депутатів була навіть вища за звичайну. За резолюцію проголосувало 118 депутатів, 62 проти, 10 утрималися.

Рішення, ухвалене у Страсбурзі, принципово змінює санкційний механізм.