Сліпачук стверджує, що її та членів ЦВК намагаються дискредитувати / facebook ЦВК

У Центральній виборчій комісії заявили про інформаційний тиск на голову комісії, її членів та їхні родини.

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова Центрвиборчкому Тетяна Сліпачук сказала на брифінгу.

Читайте такожЦВК замовила на 1,4 мільйона більше бюлетенів, ніж для виборів президента

Відео дня

«Все частіше з'являються інформаційні вкиди та провокації, які спрямовані на дискредитацію як особисто мене як голови ЦВК, так й інших членів комісії, та навіть їхніх родин», - зазначила голова ЦВК.

За її словами, відповідні інформаційні провокації спрямовані на дестабілізацію роботи ЦВК і викликання недовіри українців до комісії та її рішень.

Сліпачук додала, що матеріали провокаційного характеру почали з'являтись і в ЗМІ, та підкреслила, що замовникам такого "медіакілерства" не вдасться сховатися, а їхні дії отримають належну оцінку від правоохоронних органів.

Голова Центрвиборчкому також зазначила, що певні "навколополітичні діячі" намагалися провести з нею нестандартні консультації з метою схилити ЦВК до певного рішення.

"Кожен член ЦВК керувався і буде керуватися принципами незалежності та рівновіддаленості від будь-яких політичних партій. Ніякий тиск і провокації відносно голови або членів ЦВК не вплинуть на оцінку партій і кандидатів, яку поставлять їм безпосередньо виборці в день голосування. Я б хотіла нагадати, що проведення демократичних виборів в Україні - це наше найголовніше професійне завдання", - наголосила вона.

Як повідомляв УНІАН, 25 червня ЦВК завершила реєстрацію кандидатів у народні депутати. Однак після цього на виконання рішення суду внесла до виборчого бюлетеня партію "Рух нових сил Михайла Саакашвілі" та ще декількох кандидатів-мажоритарників.