МЗС України / REUTERS

Україна вдячна новообраним депутатам Європейського парламенту за рішучу вимогу до Російської Федерації звільнити усіх українських політичних в'язнів і моряків, а також за рішучу підтримку санкційної політики Євросоюзу.

Читайте такожПутін намагається нав'язати Заходу російський сценарій федералізації України - Клімкін

Про це йдеться у переданому УНІАН коментарі МЗС України щодо ухвалення Європарламентом резолюції щодо Росії та ситуації з українськими політв'язнями.

Відео дня

"Україна вдячна Європейському парламенту за схвалення потужної резолюції із засудженням триваючої агресії Росії проти України та вимогою до Кремля звільнити понад 100 українських політичних в'язнів, що їх Росія незаконно утримує на своїй території, а також в окупованому Криму та Донбасі", - заявляють в МЗС.

Також окремо євродепутати засудили агресивні дії РФ проти України в районі Керченської протоки та захоплення 24 українських моряків, а також невиконання Москвою наказу Міжнародного трибуналу з морського права від 25 травня.

"Знаковим є те, що у своєму рішенні новообраний Європарламент беззастережно підтримав суверенітет і територіальну цілісність України, наголосив на невизнанні російської окупації Криму та будь-якої правочинності законодавства і судочинства РФ на окупованому півострові, а також засудив масштабні переслідування українських громадян та придушення прав людини", - йдеться у коментарі.

"Ми вітаємо рішучу підтримку з боку новообраних європейських депутатів санкційної політики ЄС проти РФ та заклик до запровадження нових персональних санкцій проти осіб, відповідальних за політичні переслідування і придушення прав людини, а також готовність до введення проти Росії додаткових економічних обмежувальних заходів", - заявили в МЗС.

Також сказано, що рішення Європарламенту продемонструвало солідарність ЄС з Україною у її боротьбі проти російської агресії та активну підтримку європейською спільнотою зусиль України зі звільнення наших громадян з російського полону.

Як повідомляв УНІАН, 18 липня Європарламент закликав Росію звільнити без зволікання українських політв’язнів та військовополонених моряків.

Також в Європарламенті закликали ЄС бути готовим до запровадження нових санкцій проти Росії в разі продовження порушення нею міжнародного права.