Президент призначив Сляднєву заступником голови Служби зовнішньої розвідки / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський призначив Катерину Сляднєву заступником голови Служби зовнішньої розвідки.

Відповідний указ №553/2019 від 24 липня опублікований на сайті глави держави.

Читайте такожЗеленський перепризначив Демченка радником президента

Відео дня

«Призначити Сляднєву Катерину Анатоліївну заступником голови Служби зовнішньої розвідки України», - йдеться в документі.

У прес-службі СЗРУ повідомили, що Сляднєва є «професійним юристом, яка працювала в органах прокуратури, останні півтора року відповідала в СЗРУ за правове забезпечення діяльності служби».

Також у зовнішній розвідці зауважили, що функціональні обов’язки Сляднєвої будуть пов’язані з підтриманням зв’язків з органами влади, юридичним і фінансовим супроводженням діяльності СЗРУ, питаннями соціального захисту співробітників розвідки.

У відомстві наголосили, що Сляднєва очолювала робочу групу з опрацювання проекту нового закону «Про розвідку», який мав усунути недоліки діючих нормативно-правових актів, чітко розмежувати повноваження та обов’язки розвідувальних органів держави, створити законодавче підґрунтя практичній взаємодії з партнерськими службами з країнами НАТО та ЄС.

Як повідомляв УНІАН, 9 липня Зеленський призначив Валерія Євдокимова заступником голови Служби зовнішньої розвідки України.

11 червня президент призначив народного депутата від «Батьківщини» Владислава Бухарєва керівником Служби зовнішньої розвідки.