Кличко зустрівся з адвокатом Трампа Джуліані / фото facebook.com/Vitaliy.Klychko

У середу, 31 липня, мер Києва Віталій Кличко провів зустріч із адвокатом президента США Дональда Трампа, ексмером Нью-Йорка Рудольфом Джуліані.

Про це міський голова столиці написав у Facebook.

Кличко зазначив, що зустріч у Нью-Йорку відбулася на запрошення його "старого друга й одного з найавторитетніших мерів світу Руді Джуліані". Співрозмовники обговорили ситуацію в Україні, перспективи подальшої співпраці США та України. Обидва мери також обговорили розвиток місцевого самоврядування. 

Відео дня

"Я вдячний друзям нашої країни, які підтримують і допомагають, які вірять в Україну. Домовилися, що наступного разу зустрічаємося з Руді в Києві", - написав Віталій Кличко. 

Читайте такожБогдан запропонував Кличку самому подати у відставку з посади голови КМДА

Нагадаємо, у травні цього року до Києва мав прилетіти колишній мер Нью-Йорка, а нині особистий адвокат Дональда Трампа Рудольф Джуліані. Як повідомив він в інтерв'ю виданню The New York Times, причина - умовити нового президента країни Володимира Зеленського не припиняти розслідування справ, в яких зацікавлений чинний лідер США, а саме проти Пола Манафорта, який фігурував в "амбарній книзі" Партії регіонів щодо виплат гонорарів, і можлива причетність Гантера Байдена до компанії Burisma. Утім, візит був скасований, але й без того спровокував скандал і в Україні. 

Слід зазначити, що у команди Зеленського є претензії до мера Києва Віталія Кличка. Зокрема, керівник Офісу президента Андрій Богдан зазначив, що призначення Віталія Кличка на посаду голови КМДА було частиною так званих "Віденських домовленостей" між Дмитром Фірташем, Петром Порошенком, Сергієм Льовочкіним та самим Віталієм Кличком. Глава ОП також розповів, що йому пропонували 20 млн доларів, щоб "не рухати" Кличка, а також що він двічі зустрічався з мером Києва Віталієм Кличком і ніби-то шість разів на цих зустрічах просив відмовитись від інституту "смотрящих" у Києві, відійти від всіх корупційних схем і стати дійсно народним мером, стати людиною, "яка не має жодного стосунку до цієї корупції та безхазяйності, яка відбувається в місті Києві".