У Зеленського заявили про труднощі з перенесенням Офісу президента / фото УНІАН

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко заявив про «деякі труднощі», які виникли з переїздом ОПУ з вулиці Банкової.

В інтерв'ю виданню LIGA.net, відповідаючи на питання з приводу переїзду, Тимошенко сказав: «У нас виникли певні труднощі».

За його словами, йдеться не тільки про фінансові проблеми. «Не лише це. Там є технічні складнощі щодо самої будівлі, і не тільки стосовно Українського дому. Український дім - це один з варіантів», - сказав Тимошенко.

Відео дня

Читайте також"Я з глузду з'їду": Зеленський поскаржився на роботу в офісі на Банковій (відео)

При цьому він зазначив, що 9 серпня відбудеться нарада з президентом Володимиром Зеленським, присвячена темі переїзду.

Як додав Тимошенко, серед варіантів розглядається КВЦ «Парковий».

«У нас взагалі є велика ідея розвантажити Київ від урядового кварталу, але ми не хочемо витрачати на це державні гроші. Ми намагаємось розглянути варіант з інвесторами, продажем цих будівель», - сказав він.

«Це історична будівля. Ніхто не збирається зносити адміністрацію і побудувати тут торговельний центр», - запевнив Тимошенко.

Читайте такожЗеленський запропонував перенести Київську ОДА зі столиці в область

Як повідомляв УНІАН, Зеленський перейменував Адміністрацію президента в Офіс і заявив про намір перенести його в Український дім (вулиця Хрещатик, 2) упродовж року.

Президент виступає за те, щоб після переїзду Офісу президента в адміністративній будівлі на Банковій розмістився історичний музей.

За словами архітектора Івана Юнакова, планується, що офіс займатиме три поверхи Українського дому, в приміщенні буде встановлено системи енергозбереження. Перед будівлею планується створити фонтанний комплекс. Також планується окреме приміщення, «щось на кшталт коворкінгу», куди приходитимуть громадяни з ініціативами. «Це буде спілкування з будь-якими фахівцями, робочими групами», - сказав архітектор.