Посол Франції запевнив у незмінності позиції щодо підтримки України / фото МЗС

Новопризначений посол Французької Республіки Етьєн де Монтень де Понсен заявляє, що позиція Парижа з підтримки суверенітету і територіальної цілісності України є незмінною.

Як ідеться у повідомленні на сайті МЗС України, посол вручив копії вірчих грамот заступнику міністра закордонних справ Олені Зеркаль.

«Франція приділяє велику увагу співпраці з Україною», – наголосив де Понсен.

Відео дня

Читайте такожДо Києва прибув новий посол Франції

Дипломат запевнив у незмінності позиції Парижа щодо підтримки суверенітету України і територіальної цілісності в її міжнародно визнаних кордонах. За словами посла Франції, така позиція ґрунтується на принципах міжнародного права.

Своєю чергою, Зеркаль відзначила особливу роль Франції як члена "нормандського формату" у врегулюванні конфлікту на Донбасі, спричиненого російською агресією. Також було обговорено подальші кроки із взаємодії в цьому форматі.

Зеркаль подякувала послу за підтримку Францією України у справі забезпечення свободи судноплавства в Азово-Чорноморській акваторії.

Крім того, при обговоренні перспектив двосторонніх відносин йшлося про конкретні заходи з поглиблення політичного діалогу, а також активізацію економічної та інвестиційної співпраці.

Посол Франції підтвердив налаштованість його країни, що головує у «Групі семи», продовжувати надавати підтримку та практичну допомогу в імплементації реформ в Україні.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що президенти США і Франції Дональд Трамп і Еммануель Макрон домовилися запросити Росію на саміт G8 в наступному році.