Павло Клімкін / REUTERS

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що лідери країн «Великої сімки» вже не мають єдиної позиції щодо ставлення до Росії.

Про це глава МЗС написав у Twitter.

Читайте такожТрамп заявив, що не переймається можливим впливом на його рейтинг у разі запрошення РФ на наступний саміт G7

Відео дня

"Схоже, G7 втратила солідарність у своєму ставленні до РФ. Це сумно. Але головне - зберегти солідарність дій щодо РФ. Інакше це буде мегазагроза. І для України. І насамперед для G7", - переконаний Клімкін.

Як повідомляв УНІАН, в 2014 році після анексії Криму Росія була виключена з «Великої вісімки» - групи високорозвинених країн світу, до якої зараз входять США, Японія, Туреччина, Великобританія, Франція, Італія і Канада (G7).

Представники західних країн неодноразово заявляли, що відновлення участі РФ у G7 пов'язане з «кримським питанням» і дотриманням Росією Мінських угод.

20 серпня 2019 року президент США Дональд Трамп заявив, що «безумовно» підтримав би повернення Росії в групу.

Cвоєю чергою президент Франції Еммануель Макрон вважає, що такий крок можливий після врегулювання кризи в Україні.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що причини виключення Росії з "Великої вісімки" не усунуті, тому говорити про повернення в цей формат передчасно.

На саміті в Біарріц 24-26 серпня президент США заявив, що робота над долученням Росії до країн "Великої сімки" (G7) триває, але жодне рішення не приймалося. При цьому, на думку Трампа, повернення Росії "дасть переваги багатьом справам у світі".

Водночас, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Москва не вважає за можливе повертатися до формату "Великої вісімки" без консенсусу всіх країн G7 з цього питання.