Пристайко заявив, що перед парламентом стоїть складне завдання щодо продовження дії закону про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявляє, що перед Верховною Радою стоїть складне завдання щодо продовження дії закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», чинність якого спливає 31 грудня.

Читайте такожВолкер: вільні і справедливі вибори на окупованому Донбасі можуть відбутися лише у безпечному середовищі

Як передає кореспондент УНІАН, про це Пристайко сказав на спільній прес-конференції з спеціальним представником Сполучених Штатів Америки у справах України Куртом Волкером.

Відео дня

Глава МЗС нагадав, що ідея особливого порядку, яка прописана у чинному законі, – це "був компроміс, який дозволив нам припинити війну".

"Тепер ми маємо рухатися далі. Це закон дійсно був розрахований до 31 грудня цього року, і я вважаю, що перед нашими депутатами стоїть надзвичайно складне завдання, яким чином змінити цей закон, написати новий закон, погодити цей закон",

"Це дуже складна робота, яку ми починаємо з нашим депутатським корпусом, я маю на увазі ту частину нашого уряду, яка залучена до переговорів", - заявив Пристайко.

"Дуже багато деталей, як далеко ми зможемо просунутися в цьому законі, які необхідні компроміси з обох боків зробити, щоби на нашу землю прийшов мир нарешті. Це буде складна робота", - заявив Пристайко.