Волкер пояснив, що треба зробити для виборів на Донбасі / фото УНІАН

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер пояснив, що, на думку Вашингтона, необхідно зробити, перш ніж можна буде провести легітимні вибори на нині окупованій частині українського Донбасу.

Виступаючи на 16-й зустрічі форуму «Ялтинська європейська стратегія» в Києві, Волкер заявив, що для цього спершу необхідно вирішити питання безпеки, а це потребує політичної волі Росії, якої Москва не демонструє. Про це пише Радіо Свобода.

Читайте такожУкраїна не вноситиме в Конституцію жодних "особливих статусів" для Донбасу - Пристайко

Відео дня

За його словами, виконанню мінських домовленостей про врегулювання на Донбасі заважає відсутність безпеки «навіть для того, щоб зробити перший крок – це вільні вибори».

«Вільні і справедливі вибори можуть відбутися тільки у вільному і безпечному середовищі», – сказав Волкер. «І ми говоримо про політичну волю. Росія досі не продемонструвала політичної волі, аби завершити конфлікт», – наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, Володимир Зеленський наголосив, що питання виборів на непідконтрольних Києву територіях Донбасу може обговорюватися лише після виконання низки умов, серед яких – виведення російських військ.