13 вересня Рада розпустила ЦВК / фото УНІАН

Перший заступник голови фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко повідомив, що серед кандидатур на посади членів Центральної виборчої комісії є представники попереднього складу комісії.

Читайте такожФракції «Європейська солідарність» і «ОПЗЖ» запропонували по дві кандидатури до складу Центрвиборчкому

Як передає кореспондент УНІАН, про це Корнієнко сказав у коментарі журналістам.

Відео дня

На питання, чи може він назвати прізвища кандидатур до ЦВК від “Слуги народу”, Корнієнко відповів, що вони “не світять” людей, аби не створювати їм “зайвих проблем”.

На уточнення, чи є в цьому переліку діючі народні депутати, Корнієнко зауважив, що таких у переліку немає, водночас додав, у списку є діючі члени ЦВК, «які підтвердили свою політичну незаангажованість і професійність протягом передвиборчого процесу».

Крім того, на питання, коли в сесійній залі може розглядатися питання щодо призначення нового складу ЦВК, він сказав: “Може бути завтра, може не бути завтра”.

На уточнення, чи може це питання розглядатися вже сьогодні, він відповів: “Сьогодні не буде. Немає подання”.

Як повідомляв УНІАН, 13 вересня парламент достроково припинив повноважень всього складу ЦВК.

Фракція «Голос» запропонувала кандидатуру Андрія Гевка на посаду члена ЦВК, а «Батьківщина» - Вікторії Глущенко.

Сьогодні, 19 вересня, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, депутат від «Слуги народу» Олександр Качура заявив, що у «Слузі народу» ще обирають кандидатів на посади членів ЦВК.

Також він додав, що депутатська група "За майбутнє" також подала свої кандидатури, однак не назвав їхні прізвища.

Крім того, за даними джерела, фракція «Європейська солідарність» запропонує на посади членів ЦВК кандидатури двох народних депутатів VIII скликання Олександра Черненка та Юрія Буглака.