Кулеба прокоментував стенограму розмови двох президентів / фото УНІАН

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба заявив, що не бачить у стенограмі розмови президента України Володимира Зеленського і президента США Дональда Трампа чогось сенсаційного або образливих для ЄС речей.

Про це дипломат заявив в інтерв’ю «Українському радіо».

Читайте такожКулеба: СНД - клуб невдах, це закрита історія (відео)

Відео дня

«Якщо чесно, як дипломат я не побачив у цій стенограмі якоїсь суперсенсації чи образливих речей. Президент одразу після того, як стенограма стала здобутком громадськості, прокоментував, що він висловив оцінку рівню підтримки країн ЄС, і він наголосив на тому, що ми надзвичайно вдячні, насправді, Європейському Союзу. А критика його стосувалася конкретних питань. Це повернення Росії до ПАРЄ і будівництво "Північного потоку-2". І це, дійсно, ті питання, в яких, на жаль, ми, відверто скажу, не відчуваємо достатньої підтримки наших європейських партнерів. Але це нормально. Тому що є питання, де наші інтереси збігаються, є питання, де наші інтереси не збігаються», – зазначив Кулеба.

За його словами, він особисто спілкувався з колегами з Брюсселя після цих публічних дискусій, і є «базове взаєморозуміння того, що це не привід для якихось образ». «Тому що, насправді, ми дуже цінуємо підтримку Європейського Союзу загалом, і таких країн, як Німеччина та Франція. Але я завжди казав і кажу, що, зважаючи на ситуацію, в якій опинилася Україна, з точки зору російської агресії, скільки підтримки б не надавали, хочеться завжди більше. Я бачив і відвертіші, жорсткіші оцінки, тому на мене, як на дипломата, ця стенограма такого сильного враження не справляє. Тут просто був порушений принцип конфіденційності розмови в силу політичної кризи, яка назріла в Сполучених Штатах», – пояснив Кулеба.