Колишній представник України у ТКГ пояснив, що його дратує фахова необізнаність щодо переговорів в Мінську / УНІАН

Колишній представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний заявляє, що після оприлюднення документа щодо реалізації так званої "формули Штайнмаєра" готовий опублікувати інші документи, що стосуються мінського переговорного процесу про врегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте такожУ Росії "формулу Штайнмаєра" вважають компромісним варіантом

Як передає кореспондент УНІАН, про це Безсмертний сказав на засіданні круглого столу на тему: "Зовнішня та безпекова політика після оновлення влади: послідовність, зміни, перспективи".

Відео дня

"Я вже багатьох попереджав, що як будуть такі кроки, як зроблені останніми днями, я поступово буду оприлюднювати документи, тому що я бачу фахову і просто елементарну необізнаність із процесом, і мене це дратує", - заявив Безсмертний.

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня Безсмертний опублікував текст документа щодо реалізації так званої "формули Штайнмаєра", який, як він стверджував, готується від імені ТКГ для лідерів країн "нормандського формату".

Пізніше того дня президент Володимир Зеленський заявив, що українська сторона на переговорах ТКГ у Мінську відповіла на лист спецпредставника ОБСЄ Мартіна Сайдіка, що погоджує так звану "формулу Штайнмаєра".

За словами президента, ця «формула» має бути імплементована в новий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. За словами Зеленського, новий закон Верховна Рада розроблятиме в тісній співпраці та за публічного обговорення із суспільством, і в ньому не буде перейдено жодної "червоної лінії".

Водночас Зеленський запевнив, що місцеві вибори не відбудуться, якщо на Донбасі залишаться війська.

Також Зеленський заявив, що питання виведення російських військових з окупованих районів Донбасу має обговорюватися у "нормандському форматі".