Безсмертний розповів про наступну зустріч "нормандської четвірки" / фото УНІАН

Зустріч "нормандської четвірки" до вересня очікувати не варто.

Про це заявив представник України в робочій підгрупі з політичних питань у Тристоронній контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Роман Безсмертний в коментарі РБК-Україна.

Читайте такожНаступного тижня США, Німеччина та Франція проведуть консультації щодо "нормандського формату"

Відео дня

З урахуванням того, що ні новий склад уряду, ні новий глава МЗС ще не призначені, раніше вересня зустрічі на рівні лідерів "нормандської четвірки" чекати не варто, вважає дипломат.

"Справа в тому, що зустріч лідерів - це фіналізуючий момент. Для того, щоб вона відбулася, потрібно провести зустріч на рівні політичних директорів, міністрів закордонних справ, лідерів урядів. У кожного з них є своя функція в цьому процесі", - додав він.

Крім цього, депутат від "Слуги народу" і кандидат на голову парламентського комітету у закордонних справах Богдан Яременко каже, що питання дати впирається в реалізацію двох протилежних підходів. За його словами, навіть якщо найближчим часом зустріч у нормандському форматі відбудеться, вона навряд чи вирізняється особливим успіхом у порівнянні з усіма попередніми.

"Підхід Зеленського (президент України, - ред.) намір досягти прогресу в переговорах і підхід Путіна (президент РФ, - ред.), який не розуміє, навіщо йому цей прогрес, але змушений реагувати. Це дипломатичне перетягування канатів може тривати ще деякий час", - упевнений дипломат.

Нагадаємо, Європейський Союз очікує, що Росія вплине на бойовиків після загибелі чотирьох українських військових на Донбасі під час перемир'я. В ЄС вимагають повного дотримання режиму припинення вогню. Крім того, в ЄС очікують, що Російська Федерація в повній мірі використовує свій значний вплив на сепаратистів, яких підтримує, щоб негайно припинити бої.