У Міноборони до 2020 року планується опрацювати понад 200 стандартів НАТО / фото Міністерство оборони України

У Міністерстві оборони до 2020 року планують опрацювати понад 200 стандартів та інших керівних документів Північноатлантичного альянсу.

Як йдеться в повідомленні на сайті Міноборони, про це повідомив директор департаменту воєнної політики, стратегічного планування та міжнародного співробітництва Міністерства оборони Олег Меліхов.

Він констатував, що курс України щодо членства в Європейському Союзі та НАТО набув конституційної гарантії незворотності. Отже, за словами Меліхова, Україна рухається в напрямку колективної безпекової "парасолі".

Відео дня

Читайте також"Рухаємось до ЄС і НАТО": Разумков заявивши про незмінність пріоритетів України

"Свідченням євроатлантичного курсу України є ухвалені документи оборонного планування, які ми опрацьовували разом з іноземними радниками: Стратегічний оборонний бюлетень, закон "Про національну безпеку України", нова конституційна норма. Відтак на період до 2020 року включно опрацюванню підлягають понад 200 стандартів й інших керівних документів Альянсу з різних питань. Зокрема, оборонного планування, застосування видів і родів Збройних сил України, логістики, розвідки, військової поліції, медзабезпечення, професіоналізації війська тощо", - зауважив він.

За словами представника Міноборони, достатній для вступу в Альянс рівень впровадження стандартів НАТО і розвитку оборонних спроможностей чітко не визначено.

"Головна практична мета стандартизації - оперативна й технічна сумісність управлінських, бойових, розвідувальних, забезпечувальних та інших органів і систем", - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, раніше віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив про незмінність курсу України на євроатлантичну інтеграцію, але підкреслив, що тактика цього розвитку має змінитися.