Апеляційний суд залишив Пашинського під вартою / фото УНІАН

Колегія суддів Київського апеляційного суду залишила у силі ухвалу Печерського районного суду Києва про тримання колишнього народного депутата Сергія Пашинського під вартою.

Про це передає кореспондент УНІАН.

«Ухвалу Печерського суду залишити без змін, а апеляційну скаргу в інтересах Сергія Пашинського залишити без задоволення. Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає», - сказано в ухвалі колегії судів.

Відео дня

Читайте такожРябошапка не виключає відкриття нових справ щодо Пашинського (відео)

В свою чергу, Пашинський заявив, що таке рішення апеляційного суду - «поразка всієї судової системи».

«Нам сьогодні проголосили, що у нас не існує судової системи, не існує суду. Це значить, що ми повернули у часи режиму Януковича. Я буду боротися за своє чесне ім’я», - додав екс-депутат.

Як повідомляв УНІАН, 7 жовтня Печерський райсуд Києва постановив взяти Пашинського під варту до 4 грудня.

Пашинського підозрюють у заподіянні громадянину В’ячеславу Хімікусу тяжкого тілесного ушкодження (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу). Йому загрожує покарання від 5 до 8 років позбавлення волі.

Конфлікт між Пашинським і жителем Васильківщини Хімікусом, в результаті якого Пашинський застосував вогнепальну зброю і поранив беззбройного Хімікуса в ногу, виник 31 грудня 2016 року.

Після того справу щодо цього конфлікту декілька разів то закривали, то знову поновлювали, останнього разу - у вересні.

Також проти Хімікуса відкривали провадження за підозрою у спробі нападу на народного депутата.

17 жовтня з клопотанням про взяття Пашинського на поруки висловилися 14 осіб – народних депутатів 8-го та 9-го скликань, серед яких Андрій Парубій, Микола Княжицький, Вікторія Сюмар, Андрій Тетерук, Максим Бурбак, а також екс-секретар РНБО Олександр Турчинов.