Руслан Рябошапка / REUTERS

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка упевнений в необхідності коригування закону про очищення влади.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу ICTV, передає Цензор.нет.

За словами генпрокурора, після рішення Європейського суду з прав людини на користь звільнених за цим законом чиновників є ризик, що велика частина "люстрованих" прокурорів буде відновлена.

Відео дня

Читайте такожЛюстрація держслужбовців в Україні порушила їхні права - ЄСПЛ

За його словами, Рада повинна скоригувати закон про люстрацію.

"Я думаю, що парламент, у першу чергу, повинен прийняти рішення щодо чинного закону про очищення влади і відповідним чином скоригувати, щоб він відповідав європейським стандартам дотримання прав людини", - розповів Рябошапка.

Генпрокурор також додав, що чистка органів прокуратури буде продовжуватися.

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді зареєстрований проект закону про визнання таким, що втратив чинність закону України "Про очищення влади".

Довідка УНІАН. Закон "Про очищення влади" набув чинності 16 жовтня 2014 року. Він застосовується до осіб, які обіймали сукупно не менше одного року вищу керівну посаду у період з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року, і тих державних чиновників, які обіймали посаду у період з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року та не були звільнені у цей період з відповідної посади (посад) за власним бажанням. Ці люди не зможуть працювати в органах державної влади впродовж найближчих 10 років.