Євгенія Кравчук / фото УНІАН

Заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук стверджує, що сьогодні засідання пройшло без скандалу "як хтось писав".

Вона розповіла у Facebook, що засідання відбулося за участю президента України Володимира Зеленського. "Ніякої секретності, скандальності, як хтось писав, не було", - зазначає Кравчук.

За її словами, Зеленський розповів про поїздку в Золоте, вислухав депутатів і "багато говорили про Донбас".

Відео дня

Кравчук пише, що на засіданні "розглянули питання В'ячеслава Медяника".

"Слава пройшов поліграф. Результати свідчать, що грошей він ні в кого не брав. Відповідальність, як мінімум політичну, за цю переписку він уже поніс, урок з цієї історії винесли усі", - зазначає Кравчук.

Читайте такожЗеленський і Богдан відвідали засідання фракції "Слуги народу" у ВР

Також розповіла, що депутати фракції проголосували "за те, що ми не ходимо на російські канали, хоча таке рішення уже було прийнято раніше".

Вона зазначила, що з‘їзд партії "Слуга народу" пройде 10 листопада, а "після цього розпочнеться активна розбудова партії".

Кравчук також повідомила, що питання податкового комітету (йдеться про Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, членів якого від "Слуги народу" звинувачували в нібито отриманні грошової винагороди за неголосування за законопроект, який скасовує корупційні схеми - УНІАН) "обговорювали найдовше".

"Це складна розмова для нашої фракції, але відвертий діалог і поліграф зняли багато підозр. Корупційні майданчики і посередники все одно зникнуть - відповідний законопроект буде розглянуто на комітеті і винесений в зал. Висновки зроблені, рухаємося далі", - зазначила представниця "Слуги народу".

Як повідомляв УНІАН, 16 жовтня журналісти у парламенті сфотографували переписку в месенджері народного депутата від фракції "Слуга народу" В’ячеслава Медяника з чоловіком, який просив посприяти у якихось справах у Генпрокуратурі. Зокрема, в переписці згадується прізвище заступника генпрокурора Віктора Трепака, а також вживаються слова "цукор" та "океан".

Згодом Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала провадження щодо В'ячеслав Медяника, у переписці якого журналісти угледіли корупційні наміри.

Президент Володимир Зеленський заявив, що всі члени Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики повинні пройти перевірку на детекторі брехні щодо можливого отримання грошей за голосування в комітеті.