Сергій Лавров / REUTERS

Глава МЗС Росії Сергій Лавров вважає, що президент України Володимир Зеленський зіграв вирішальну роль у тому, що обмін утримуваними відбувся.

Про це він повідомив в інтерв'ю російському виданню "КоммерсантЪ".

За його словами, обмін утримуваними особами відбувся "поза контекстом ситуації на Донбасі".

Відео дня

Голова МЗС РФ відзначив, що обмін відбувся після прямого контакту президента Росії Володимира Путіна і президента України Володимира Зеленського, назвавши його "дуже позитивним явищем".

Читайте такожЗеленський розповів, про що говорив із Лавровим

"Треба віддати належне президенту Володимиру Зеленському. Як я розумію, він зіграв вирішальну роль у тому, що обмін відбувся. Насправді це трохи оздоровило відносини між Москвою і Києвом. Враховуючи, що Росія активно бере участь у "нормандському форматі", у роботі Контактної групи по Україні, це може сприяти й створенню сприятливої атмосфери по Донбасу", - сказав Лавров.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня у рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українських військовополонених моряка і 11 політв'язнів. Серед них: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов.