Дмитро Разумков / REUTERS

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков не бачить передумов ні для ротацій в уряді, ні для дострокових парламентських виборів.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді".

Читайте такожЗеленський про нардепів: вже пора міняти й цих

Відео дня

На запитання, чи можливі ротації у Кабінеті міністрів після Нового року, Разумков відповів: "Станом на сьогодні я таких передумов не бачу. Є програма уряду, яка була схвалена парламентом. Теоретично можливо все, якщо хтось з міністрів не буде виконувати і відповідати тим функціям, які на нього були покладені. Але подивимося, побачимо".

Крім того, на запитання, чи можливі дострокові вибори до парламенту, Разумков відповів: "Я не бачу сьогодні передумов, які могли б це викликати".

На зауваження, що минулого тижня двох народних депутатів (Анну Скороход та Антона Полякова - УНІАН) виключили із фракції "Слуга народу", голова ВР сказав, що це "не є передумовою для проведення дострокових виборів".

Стосовно ж того, чи залишиться він у команді президента Володимира Зеленського, якщо наступного року відбудуться дострокові вибори, Разумков зазначив: "Давайте спочатку доживемо до наступного року, чи будуть дострокові вибори. Тому що зараз ми з вами гадаємо на кавовій гущі. Це перше. А друге: я не бачу передумов для того, щоб розвалювалася якась команда".

Як повідомляв УНІАН, голова Верховної Ради України Дмитро Разумков висловив сподівання, що найближчим часом будуть готові перші проекти законів з пакету законопроектів про народовладдя.