Керсті Кальюлайд зустрілась з Володимиром Зеленським / president.gov.ua

Президент Естонії Керсті Кальюлайд заявляє, що в конфлікті на Донбасі немає двох винних сторін, а є агресор і є жертва.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала під час спільної з президентом України Володимиром Зеленським прес-конференції у Таллінні.

Читайте такожРада полегшить отримання українських паспортів для дітей з ОРДЛО у 2020 році – Разумков

Відео дня

«Естонія продовжує підтримувати територіальну цілісність України. Я сама стояла на лінії фронту у східній Україні, я стояла поруч зі шлагбаумом, по один бік якого - Україна, і по інший бік якого - теж Україна, та ж країна, але дуже різні середовища», - заявила вона.

Кальюлайд наголосила на важливості просування в політичному вирішенні конфлікту на Донбасі.

«Водночас ми не повинні дозволити міжнародній спільноті забувати, що в цьому конфлікті немає двох винних сторін. Ми маємо справу з агресією, де одна сторона – агресор, друга – жертва», - підкреслила президент Естонії.

«Маємо справу з анексією території України та з агресією», - наголосила вона та закликала міжнародну спільноту здійснювати кроки на підтримку територіальної цілісності і суверенітету України.

Кальюлайд також повідомила про підсумки свого візиту на Донбас. «Головним значенням мого візиту на Донбас було те, що після нього я могла говорити з лідерами інших країн про те, що люди, які прийшли до контрольованої Україною території з іншого боку, боялися з нами спілкуватися взагалі. Це свідчило про те, що вони прийшли із середовища, де панує страх», - зауважила вона.

«Водночас мене супроводжував віце-прем’єр, і до нього люди тягнулися і спілкувалися. Це чітко показує, на чиєму боці загальний люд знаходиться на Донбасі», - підкреслила Кальюлайд.