Володимир Зеленський / REUTERS

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна сподівається на тісну співпрацю з новим президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Про це він написав у Twitter.

Читайте такожПутін закликав росіян не зациклюватися на українцях

Відео дня

«Вітаю Урсулу фон дер Ляєн з призначенням новим президентом Європейської комісії! Ми розраховуємо на тісну співпрацю з вами і вашою командою в досягненні амбітних цілей у відносинах Україна-ЄС, щоб зробити Європу сильнішою, безпечнішою і процвітаючою!», - зазначив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 27 листопада Європарламент затвердив новий склад Єврокомісії, який має розпочати свій п'ятирічний термін роботи з 1 грудня 2019 року.

Вперше президентом Єврокомісії буде жінка - колишній міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн. На цій посаді вона замінить Жан-Клод Юнкера.

Посаду високого представника Євросоюзу з питань зовнішньої та безпекової політики обійме колишній міністр закордонних справ Іспанії Жозеп Боррель. Він замінить на цій посаді Федеріку Могеріні.

Посаду комісара ЄС з європейської політики сусідства і розширення обійме представник Угорщини Олівер Варгеї, який замінить Йоганесса Гана.