Екс-президент вважає, що необхідно прийняти дорожню карту щодо імплементації мінського процесу / фото УНІАН

Колишній президент України, народний депутат Петро Порошенко (фракція «Європейська солідарність») напередодні «нормандського саміту» застерігає від розміну стратегічної перспективи членства країни в Північноатлантичному Альянсі на мир «за путінським сценарієм».

Як передає кореспондент УНІАН, виступаючи на засіданні парламенту, Порошенко заявив: «Не дай Боже, стратегічну перспективу членства України в НАТО розміняти на міфічний фейковий мир за путінським сценарієм. Це є одна з найважливіших червоних ліній, які окреслюємо в переддень нормандського саміту».

Екс-президент вважає, що необхідно прийняти дорожню карту щодо імплементації мінського процесу, де безпековий компонент, включно з виведенням російських військ і техніки, передує політичному компоненту.

Відео дня

Він наголосив, що не повинно бути жодних компромісів щодо унітарності держави. «Жодних переговорів з бойовиками. Бо їхній мишачий король перебуває у Кремлі, і з ним треба вести переговори, й Україна має бути захищена позицією наших союзників…», - додав він.

Порошенко також переконаний, що Україна не повинна заключати з Росією угод щодо постачання газу. «Ми цілком задоволені постачанням газу з Європи», - сказав він і додав: «Повернути цю зброю до рук Путіна - це і є справжня капітуляція».

Екс-президент наголосив, що на сьогодні актуальними є два гасла: «Ні капітуляції!» і «Слава Україні!».