«Слуга народу» розробляє кодекс поведінки нардепа / фото УНІАН

У фракції «Слуга народу» вже напрацювали проект етичного кодексу депутата.

Як передає кореспондент УНІАН, про це у коментарі журналістам повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Читайте також"Я так вирішив": Арахамія пояснив звільнення Соломчука з посади заступника голови фракції "СН"

Відео дня

«Вчора отримали від Дубінського несподівано, якісний документ, реально прикольний. Я почитав - не було чого ні додати, ні прибрати. Ми розіслали його зараз всім депутатам, щоб вони надали свої пропозиції. Зведемо це в єдиний документ і потім покажемо всім журналістам», - сказав він.

Арахамія додав, що текст етичного кодексу складається приблизно з двох сторінок.

Голова фракції уточнив, що в проекті, зокрема, є пункти: «приймати рішення фракції, в тому числі, як в уставі — 70 на 30», «не брехати своїм колегам», «не ганьбити членів своєї партії ззовні».

«Нормальна поведінка нормальної людини в колективі», - прокоментував він.

На запитання, чи матиме цей документ юридичну силу, Арахамія відповів, що у ньому йтиметься про виключення депутата з фракції за системне порушення етичного кодексу.

За словами голови фракції, планується, що депутати підпишуть цей кодекс. У разі порушення положень кодексу, депутату вкажуть на підпис, додав він.

Арахамія прогнозує, що у фракції не буде депутатів, які відмовляться підписувати кодекс.

Як повідомляв УНІАН, 15 листопада представник уряду в парламенті Ірина Верещук заявила, що у фракції «Слуга народу» домовилися розробити етичний кодекс.

Того ж дня народний депутат Тетяна Циба в коментарі УНІАН повідомила, що народного депутата Антона Полякова виключили з фракції за «порушення етичного кодексу, який поки що у нас не прописаний, але був у меморандумі, який ми підписували».