Ілюстрація / REUTERS

Російський опозиційний політик Леонід Гозман припустив, що на нормандському саміті Росія може погодитися на мирне вирішення питання Донбасу, "але не тому, що вони хочуть".

Читайте також"Відхід наших трактористів" і перехідний період: російський політик оцінив, коли краще проводити вибори в ОРДЛО

"Нашому керівництву абсолютно не потрібна мирна Україна. Нашому керівництву потрібна Україна, в якій війна", – сказав він у інтерв'ю «Обозревателю».

Відео дня

Політик нагадав слова колишнього в'язня Кремля, українського режисера Олега Сенцова, які той сказав на церемонії вручення йому премії імені Сахарова. "Він говорив дуже розумні слова і, зокрема, про те, що, на його думку, Путін хоче війни. Я з цим згоден", – сказав Гозман.

Він пояснив цей феномен тим, що у Кремлі "внутрішньо не можуть прийняти незалежність України". "Питання незалежності всіх інших республік колишнього Радянського Союзу, крім України та Білорусі, більш-менш вирішене. А ось питання незалежності України та Білорусі – не вирішене. Вони не згодні на це. Повторення тез про "один народ", "одну мову" та інші дивні заяви пов'язані саме з цим", – переконаний опозиціонер.