Комітет НАТО проведе виїзне засідання в Україні / фото УНІАН

Військовий комітет НАТО проведе виїзне засідання в Україні у березні 2020-го року.

Читайте також"Зачистка" за стандартами НАТО: під Львовом для бійців ЗСУ відкрили kill house (відео)

Про це начальник Національної академії сухопутних військ України генерал-лейтенант Павло Ткачук повідомив у соціальній мережі Facebook.

Відео дня

"Отримав інформацію від Місії України при НАТО про те, що наприкінці березня наступного, 2020 року на базі Національної академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та підпорядкованих військових частин відбудеться виїзне засідання Військового комітету НАТО", - заявив Ткачук.

У цьому зв'язку він відзначив, що для академії "це особлива честь й, водночас, величезна відповідальність".

"Колектив академії приступив до підготовки цього надважливого заходу міжнародного співробітництва України та її Збройних сил, щоб достойно представити нашу державу", - зазначив Ткачук.

Довідка УНІАН. Військовий комітет - найвищий військовий орган НАТО, який є основним джерелом військових консультацій для Північноатлантичної ради з військової політики і стратегії.

Комітет несе відповідальність за переведення політичних рішень, які ухвалює Північноатлантична рада, у військовий напрямок. Саме цей комітет розроблює заходи, які вважаються необхідними для оборони Альянсу, та ухвалює рішення щодо військових дій. Він також розробляє стратегічну політику і концепції та готує щорічну довгострокову оцінку сил і можливостей країн і регіонів, що загрожують інтересам НАТО.

Військовий комітет складається зі старших військових офіцерів (зазвичай 3-зіркових генералів або адміралів) з країн НАТО, які є постійними військовими представниками своїх країн у НАТО. Таким чином, вони представляють начальників генеральних штабів своїх країн.