Ілюстрація / REUTERS

У Кремлі вітають рішення очільника Української держави Володимира Зеленського допустити російських журналістів в Україну.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Зокрема, представник «Рен ТВ» повідомив, що журналіст цього російського телеканалу безперешкодно в'їхав до України, але при цьому поскаржився Пєскову, що представники Офісу президента України та інших органів влади ігнорують запити цього каналу і не відповідають на телефонні дзвінки з російських номерів.

Відео дня

Читайте такожРосійський пропагандист відреагував на "пропозицію" Зеленського відвідати ОРДЛО

У відповідь Пєсков сказав, що поки що не може оцінити такі дії української влади.

«Давайте виходити з того, що журналіст дійсно в'їхав - це позитивний знак. Як далі вибудовується робота - судити по одному дню неможливо. Давайте подивимося, що буде далі, є сенс заздалегідь відправляти якісь запити, я не знаю, як вибудувана робота в Офісі президента України із засобами масової інформації», - зазначив він.

Разом з тим Пєсков позитивно оцінив допуск російського журналіста в Україну.

«Поки що можна сказати, що сам факт, що після ось цих слів президента Зеленського журналіст оперативно, буквально наступного дня зміг в'їхати на територію на тлі загальної заборони і вигнання російських ЗМІ з України - це факт позитивний. Сподіватимемося, що ніщо його не затьмарить», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 10 грудня на прес-конференції за підсумками зустрічі в «нормандському форматі» в Парижі Зеленський запросив російських журналістів до України.