Прикордонники розвернули російську журналістку з НТВ / фото ntv.ru

У міжнародному аеропорту «Бориспіль» прикордонники не пропустили в Україну кореспондента російського телеканалу НТВ Олександру Тонких.

Як повідомляє Держприкордонслужба, сьогодні вранці жінка прибула до України рейсом зі Стамбула.

«Як з’ясувалося, вона працює журналістом одного з російських телеканалів та висвітлює соціальні теми. Під час прикордонного контролю громадянка також зазначила, що на тимчасово окупованих територіях України вона ніколи не була. Однак українські прикордонники перевірили її слова ретельніше і встановили обман. Зокрема, було встановлено факт незаконного в‘їзду/виїзду на територію окупованого Криму, що потім підтвердила і сама мандрівниця», - сказано у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожПропагандистів "Звєзди" можуть оштрафувати на виїзді з України - ДПСУ

За порушення вимог закону «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» журналістці відмовили у перетині кордону і заборонили в’їзд в Україну на 3 роки.

У відомстві нагадали, що вчора вранці прикордонники не пропустили в Україну ще одного російського журналіста - представника того ж самого телеканалу.

Загалом з початку року виявлено понад 5 тис. фактів порушення особами порядку в’їзду/виїзду з/до тимчасово окупованих територій. За ст.204-2 КУпАП стосовно порушників складено більш як 4,2 тис. адмінпротоколів.

Водночас, як повідомляє телеканал НТВ, в Україну не пропустили кореспондента телеканалу Олександру Тонких. Сама Тонких в ефірі телеканалу НТВ повідомила, що вона досі перебуває в аеропорту «Бориспіль».

Раніше повідомлялося, що 13 грудня в Україну не впустили журналіста російського «НТВ» Сергія Савіна. У Держприкордонслужбі кажуть, що він їздив до бойовиків «ДНР».

Як повідомляв УНІАН, 10 грудня на прес-конференції за підсумками зустрічі в «нормандському форматі» в Парижі Зеленський запросив російських журналістів до України.

Днями в Україні виник скандал через приїзд журналістів телеканалу Міноборони РФ "Звєзда" до Києва. У сюжеті росіяни стверджували, що приїхали на запрошення президента Володимира Зеленського. 

У прикордонній службі пояснили, що росіяни приховали справжню мету приїзду, а підстав для їхнього затримання не було.