Зеленський відповів на петицію щодо Медведчука / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський дав відповідь на електронну петицію щодо позбавлення нардепа від ОПЗЖ та кума Володимира Путіна Віктора Медведчука звання "Заслужений юрист України".

Відповідну інформацію розміщено на сайті президента.

У відповіді Зеленський наголошує, що законодавством передбачено два механізми позбавлення нагородженого державної нагороди України. У першому випадку це можна зробити у разі засудження особи за тяжкий злочин за поданням суду. У другому - за здійснення терористичної діяльності. При цьому випадку рішення про застосування подібної санкції ухвалюється РНБО за пропозицією парламенту, президента, Уряду, Нацбанку, СБУ тощо і вводиться в дію указом глави держави.

Відео дня

"Матеріали, що відповідають визначеним законом підставам для прийняття Главою держави законного рішення, до Офісу президента України не надходили", - йдеться у відповіді Зеленського.

Читайте такожПутін хоче, аби його кум представляв Україну на наступному "нормандському саміті"

Як повідомляв УНІАН, раніше Зеленського у відповідній петиції попросили позбавити Медведчука почесного звання через "неналежний захист з його боку Василя Стуса та інших дисидентів". Петиція набрала необхідну кількість підписів для розгляду - 25 тисяч.