REUTERS

Командувач Корпусу вартових Ісламської революції, бригадний генерал Амір Алі Хаджізаде запропонував закрити повітряний простір Ірану і заборонити польоти усіх комерційних літаків, проте відповідне рішення не було ухвалено.

Про це повідомляє американський телеканал CNN.

Зокрема, він заявив, що просив заборонити усі комерційні польоти в Ірані до того часу, допоки зберігатиметься напруження зі Сполученими Штатами.

Відео дня

Читайте такожПутін проводить переговори з Меркель у Москві: на порядку денному – питання Донбасу

Водночас особи, які в збройних силах наділені повноваженнями зробити такий запит від уряду та управління цивільної авіації, вирішили цього не робити.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 11 січня, президент Ірану Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий «внаслідок ненавмисної людської помилки».

При цьому Роухані пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака.

За його словами, «в умовах погроз і залякування іранської нації, що надходили з боку американського режиму-агресора після мученицької смерті генерала Касема Сулеймані, збройні сили Ірану були приведені до стовідсоткової бойової готовності для захисту від ймовірних атак із боку США. На жаль, людський фактор і помилковий пуск призвели до великої катастрофи».

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ наполягає на офіційних вибаченнях із боку Ірану, проведенні відкритого розслідування, очікує повернення тіл загиблих і виплат компенсацій.

Літак рейсу PS752 розбився в Ірані 8 січня, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.