На сьогодні є повна взаємодія з Іраном, заявив Пристайко / Фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявляє, що у Лондоні за участі глав МЗС України, Канади, Великої Британії, Швеції та Афганістану створено механізм притягнення Ірану до відповідальності.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у Верховній Раді, відповідаючи на питання народних депутатів.

Читайте такожНаступного тижня в Україну приїде спеціальний представник уряду Ірану – Пристайко

Відео дня

«Я приїхав із зустрічі п'яти міністрів закордонних справ. Створений механізм, який нам дозволить притягнути до відповідальності Іран і завершити усі дуже складні і дуже чутливі справи з нашими громадянами», - сказав Пристайко.

Також він зазначив, що на сьогодні є повна взаємодія з Іраном.

«Але разом з тим, створено механізми, наприклад, спільної групи з кримінального розслідування, також в ООН створена група, яка розглядає можливості посилення міжнародного тиску на Іран, тобто, усі механізми у нас з вами в руках для того, щоби тиснути та отримати не тільки вибачення, але й усі, включаючи компенсації нашим з вами громадянам», - сказав Пристайко.

Як повідомляв УНІАН, міністри закордонних справ України Вадим Пристайко, Канади Франсуа-Філіп Шампань, Великої Британії Домінік Рааб, Швеції Анн Лінде і в.о. міністра закордонних справ Афганістану Ідреес Заман закликають Іран забезпечити відповідальність осіб, які збили літак компанії «Міжнародні авіалінії України» біля Тегерана.