Українська сторона незадоволена реакцією Лондона на скандал з тризубом у "посібнику з екстремізму" / УНІАН

Посольство України у Великій Британії прокоментувало коментар британського уряду з приводу появи українського тризуба в британському каталозі екстремістської символіки.

Читайте такожМЗС відреагувало на появу українського тризубу в переліку екстремістської символіки поліції Британії

Українські дипломати зазначили, що в Лондоні так і не уточнили, коли Герб України буде видалено з ілюстративного посібника.

«І все ж, немає чіткої відповіді на просте питання: коли український тризуб, конституційний національний символ і Герб України, приберуть з посібника з екстремізму. Очікуємо додаткового уточнення від британської сторони», - йдеться в заяві посольства у Twitter.

Як повідомляв УНІАН, посольство України у Великій Британії висловило обурення через британський "посібник з протидії екстремізму", де український тризуб фігурує у списку екстремістської символіки.

Посібник з екстремізму, підготовлений британськими правоохоронцями, було оприлюднено виданням Guardian 17 січня. Крім тризуба там фігурує і символіка українського батальйону "Азов".

Журналісти звернули увагу, що посібник містить не лише символіку лівих і правих рухів, але і символіку організацій захисту довкілля (зокрема - Greenpeace) і зоозахисних рухів.

Напередодні британський уряд прокоментував ситуацію, висловивши своє співчуття через образу.

"Ми усвідомлюємо і шкодуємо через образу, нанесену появою українського Тризуба в "наочному посібнику" британської поліції. Як вже заявляли в поліції, в цьому документі чітко зазначено, що безліч символів, наведених у ньому, не являють інтересу в боротьбі з тероризмом", - йдеться в тексті заяви.

Зазначається, що влада Великої Британії глибоко поважає символи української державності і визнає що тризуб як головний елемент Державного Герба України має конституційне, історичне та культурне значення для народу України.