Путіна під час поїздки до Ізраїлю супроводжуватиме лише керівник МЗС Сергій Лавров / УНІАН

У Кремлі заявили, що з Києва надійшов запит щодо зустрічі президента України Володимира Зеленського з президентом РФ Володимиром Путіним в Ізраїлі.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це сказав журналістам помічник президента Росії Юрій Ушаков.

Читайте такожУ Зеленського заявили, що наразі зустріч з Путіним в Ізраїлі не запланована

Відео дня

«Я сказав, що програма (візиту Путіна до Ізраїлю) дуже насичена, якщо й будуть окремі зустрічі, то вони будуть лише «на ногах» і носитимуть доволі короткий характер. Звісно, президент, щонайменше, потисне руку основним учасникам, це неминуче. Чи відбудуться тривалі розмови - це дуже сумнівно, просто часу немає фізично, хоча запити надходили, зокрема й від президента Зеленського. Але, як я уже сказав, вкрай обмежено, усе стисло, ми просто сподіваємося на окремий короткий контакт, так званий контакт «на ногах», - сказав Ушаков.

При цьому він наголосив, що на запит Зеленського ніхто не відмовляв. «Просто від багатьох держав надходили пропозиції зустрічей. З урахуванням графіка ці зустрічі, принаймні, тривалі, навряд чи є можливими», - сказав він.

За словами Ушакова, з міністрів Путіна під час поїздки до Ізраїлю супроводжуватиме лише керівник МЗС Сергій Лавров, а також представники інших міністерств, але не на рівні глав відомств.

Путін 23 січня відвідає з робочим візитом Ізраїль для участі в пам'ятних заходах, приурочених до 75-ї річниці визволення концтабору Освенцім і до Дня пам'яті жертв Голокосту. Путін виступить на проведеному у зв'язку з цим міжнародному форумі.

Президент РФ також візьме участь у церемонії відкриття в Єрусалимі пам'ятника, присвяченого подвигу героїчних захисників і жителів Ленінграда в роки блокади.