Труба зауважив, що ДБР стало вершиною його професійної кар’єри / фото УНІАН

Колишній директор Державного бюро розслідувань Роман Труба просить Верховний суд визнати незаконним його звільнення з посади.

Про це Труба повідомив у своєму Telegram-каналі.

Читайте такожТруба прокоментував справу ГПУ проти нього: Порошенко прагне помсти

Відео дня

"Подав позов до Верховного суду про визнання незаконним указу президента України про дострокове припинення повноважень директора ДБР. Зняття з посади було політичним рішенням, яке з’явилося внаслідок реалізації сценаріїв різних груп. Оцінити його ефективність можна буде з плином часу. Проте має бути правове рішення", - написав він.

Труба зазначив, що ДБР стало вершиною його професійної кар’єри, тому, на його думку, дострокове припинення повноважень на посаді директора бюро має отримати, окрім політичної, й правову оцінку.

Як повідомляв УНІАН, 3 грудня 2019 року Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення діяльності Державного бюро розслідувань».

Відповідно до закону, чинного директора ДБР та його заступників повинні звільнити.

Керівників ДБР обиратиме конкурсна комісія, до якої ввійдуть три члени від парламенту, три - від президента, три - від уряду. Квота Кабміну буде делегована міжнародними організаціями.

27 грудня президент Володимир Зеленський звільнив Трубу з посади директора ДБР і призначив Ірину Венедіктову тимчасовою виконувачкою обов'язків керівника бюро.