Андрій Загороднюк / REUTERS

Міністр оборони Андрій Загороднюк заявляє, що підтримка Росією режиму президента Сирії Башара Асада для обстрілу турецьких позицій в провінції Ідліб свідчать, що російські дії становлять загрозу для всього світу.

Про це Загороднюк повідомив у Facebook за підсумками телефонної розмови з турецьким колегою Хулусі Акаром.

Він висловив співчуття з приводу загибелі та поранення турецьких військових внаслідок обстрілу, скоєного військом Асада за підтримки збройних сил Росії в Сирії.

Відео дня

"Ми поділяємо почуття скорботи з усіма, хто втратив рідних і близьких під час тих трагічних подій. Загибель людей - це завжди величезне горе для усієї країни. І в Україні, де шостий рік гинуть наші захисники, як ніде розуміють це", - заявив міністр оборони.

Читайте такожУкраїна засуджує повітряний напад режиму Асада та Росії на турецькі позиції в Сирії

"Вчорашня жахлива трагедія вкотре засвідчила, що дії Російської Федерації не мають кордонів та становлять загрозу для всього світу", - наголосив Загороднюк.

"Від імені Міноборони та від себе особисто висловлюю щирі співчуття та слова підтримки у цю нелегку хвилину сім’ям загиблих, а пораненим турецьким військовослужбовцям бажаю якнайшвидшого одужання", - додав міністр.

Як повідомляв УНІАН, 27 лютого літаки режиму президента Сирії Башара Асада за підтримки Росії завдали ударів по позиціях турецьких Збройних сил у Сирії. 33 турецьких військових загинули, ще 32 солдати дістали поранення.