Дмитро Пєсков / фото REUTERS

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков відмовився коментувати початок суду у справі про збиття малайзійського літака в небі над окупованою частиною Донецької області влітку 2014 року.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, у відповідь на прохання журналіста прокоментувати заяву прокуратури Нідерландів про те, що слідство зупинилося на версії, що малайзійський Boeing було збито з установки «Бук», привезеної з Росії, Пєсков сказав, що не стане це коментувати.

Читайте такожЧетверо підозрюваних у справі MH17 знову не з'явились на суд у Нідерландах

Відео дня

«Наше ставлення до роботи слідчої групи добре відоме. Ми не мали можливості брати участі в цій роботі, ставимося відповідним чином. Поки що судовий процес ніяк не коментуємо», - сказав Пєсков.

Довідка УНІАН. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпура, було збито 17 липня 2014 року над окупованою Росією територією Донецької області. Загинули всі 298 осіб, що перебували на борту. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Спільна слідча група, до складу якої входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України, встановила, що літак збила ракета, випущена з російського комплексу «Бук».

Першими чотирма підозрюваними у трагедії рейсу МН17 є російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), російський генерал Сергій Дубинський і терористи Олег Пулатов та Леонід Харченко.

9 березня в Нідерландах почався судовий процес над цими людьми. Жоден з них не з'явився на засідання. Водночас суд заявив, що готовий вести процес у справі MH17 без присутності підозрюваних.