Леоніда Кожару заарештували з можливістю внесення застави / фото УНІАН

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту для екс-міністра закордонних справ Леоніда Кожари, підозрюваного у навмисному вбивстві бізнесмена Сергія Старицького.

Як передає кореспондент УНІАН, водночас передбачена можливість внесення застави в розмірі 14,083 млн грн.

"Суд ухвалив клопотання задовольнити: застосувати до Кожари запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Термін дії ухвали – до 25 травня. Визначити Кожарі заставу у 6 тис. 700 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 14 млн 83 тис. 400 грн. Застава може бути внесена як самим підозрюваним, так і іншою фізичною або юридичною особою – заставодавцем", - йдеться в ухвалі.

Відео дня

Згідно з документом, у разі внесення застави, Кожару буде звільнено з-під варти, і на нього будуть покладені обов'язки: прибувати до визначеної службової особи; не відлучатися із населеного пункту, де він зареєстрований, проживає чи перебуває, без дозволу слідчого, прокурора, суду; утриматись від спілкування з потерпілими; повідомляти слідчому, прокурору, суду про зміну місця проживання та місця роботи; здати паспорт для виїзду за кордон або інший документ, що дає право на виїзд з України; носити електронний браслет.

Ухвала може бути оскаржена в Київському апеляційному суді впродовж п'яти днів.

Читайте такожДружина Кожари взяла вбивство екс-керівника "Інтера" на себе – ЗМІ

Як повідомляв УНІАН, 21 лютого колишнього керівника телеканалу "Інтер", генерального директора холдингу Atlantic Group Старицького знайшли мертвим з вогнепальним пораненням у будинку Кожари та його дружини Марини Козерод у селі Чайки Київської області. Про інцидент поліцію повідомила власниця будинку.

Спочатку в поліції заявили, що чоловік заподіяв собі смерть, коли господарі будинку були в інших кімнатах. Поліцейські на місці вилучили пістолет, набої та гільзу. За фактом події було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України з додатковою відміткою "самогубство".

22 лютого кримінальне провадження було перекваліфіковано із самогубства на умисне вбивство - ч. 1 ст. 115 ККУ.

25 березня Кожару затримали співробітники поліції. Прокурор просить суд застосувати до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб.