REUTERS

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в інтерв'ю Апострофу.

"Зараз Путін всі свої сили кинув на розкол України зсередини. Перш за все, на розкол Верховної Ради з метою проведення нових парламентських виборів. Як тільки він побачить, що ці плани реальні, він обов'язково спробує повернути Донбас до складу України, щоб його мешканці змогли взяти в них участь. Через те, що виборці Криму і Донбасу не брали участь в торішніх парламентських виборах, структура влади в Україні докорінно змінилася. Більшість у парламенті стала належати проєвропейським силам", - сказав він.

Читайте такожЦентр контролю за припиненням вогню у зоні АТО озвучив подальші плани бойовиків щодо Донбасу

Відео дня

За словами Геращенко, якщо виборці Донбасу знову отримають можливість голосувати, то цілком очевидно, що вони будуть підтримувати проросійських політиків.

"Це може серйозно змінити баланс влади в країні. Тому, ще раз хочу повторити, якщо Путін реально відчує, що Україну можна розколоти зсередини і провести дострокові парламентські вибори — він сам зробить все для того, щоб повернути нам Донбас", - підкреслив радник міністра внутрішніх справ.

Читайте такожЖебрівський: Бойовики не готові до наступу на військових в зоні АТО - ВВС

На думку Геращенко, якщо такий план не спрацює, то варто очікувати замороження конфлікту, так як наступ на Україну — це найбільш невигідний варіант для Путіна: "адже тоді йому потрібно пояснити своїй армії і своєму народові необхідність такого наступу. А у нього з цим можуть виникнути великі проблеми".

Нагадаємо, раніше Геращенко оприлюднив секретні документи Генштабу РФ, згідно з якими Російська Федерація планувала захопити Лівобережну Україну за 15 днів.

Однак, за його словами, на даний момент такий розвиток подій залежить від політичного рішення Путіна.