Сакварелидзе / Фото УНИАН

Призначення Давида Сакварелідзе прокурором Одеської області пов'язане з необхідністю розслідування масштабних зловживань у земельній та медичній сферах.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі сьогодні на брифінгу, представляючи Сакварелідзе представникам ЗМІ.

Читайте такожВ Одесі Сакварелідзе представлено як нового прокурора області

Відео дня

Голова ОДА навів як приклад Одеську обласну клінічну лікарню, в якій, за його словами, пацієнтам не видають навіть прості ліки.

«Фармацевтична мафія їх (пацієнтів – УНІАН) змушує купувати ліки втридорога в лікарняних аптеках», - заявив Саакашвілі.

Також, за його словами, в регіоні – голови сільських рад розбазарюють землю, що яка належить громаді. У зв'язку з цим Саакашвілі заявив, що має намір добитися заборони для сільрад продавати (приватизувати) землю за старою схемою».

«Тому прихід сюди Сакварелідзе, звісно, пов'язаний з цими справами. Але це і надія на краще майбутнє», - сказав голова обласної адміністрації.

Саакашвілі заявив, що Сакварелідзе – його давній соратник, а також повідомив, що вперше за час свого призначення головою ОДА сьогодні зайшов до будівлі прокуратури області.

«Одразу сказав, це було більш 3 місяців тому, що доки тут є старе керівництво, старі прокурори, мені тут нема чого робити. Мені з ними нема про що розмовляти. Я переслав їм десятки справ, на які не отримав жодної відповіді», - сказав голова ОДА, зазначивши, що йдеться знову-таки про корупційні схеми у сфері медицини і земельної приватизації.

Читайте такожСакварелідзе запевняє, що "ніхто не гальмує" призначення антикорупційного прокурора

За словами керівника області, Генеральний прокурор Віктор Шокін також доручив Сакварелідзе розслідувати справи у сфері корупції в межах всієї країни. Раніше даних повноважень у нового прокурора області не було. «Антикорупційний натиск», як зазначив Саакашвілі, який розпочнеться в Одесі, пошириться на всю Україну.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Одесі керівному складу прокуратури Одеського регіону представлено нового прокурора області Давіда Сакварелідзе, який наразі обіймає посаду заступника генерального прокурора України.