president.gov.ua

Глава держави високо оцінив послідовну і тверду підтримку Польщею зусиль України, спрямованих на встановлення миру та політичне врегулювання ситуації на Донбасі, повідомляє прес-служба президента України.

"У ході зустрічі Анджей Дуда наголосив, що Польща є і залишатиметься надійним союзником України у відстоюванні суверенітету і територіальної цілісності, у реалізації проєвропейських реформ", йдеться в повідомленні.

Зазначається, що глави двох держав обговорили ситуацію на Донбасі. Зокрема, президент Польщі акцентував увагу на неприпустимості "замороження" конфлікту. Також Петро Порошенко і Анджей Дуда засудили проведення псевдовиборів на окупованих територіях і погодилися, що у разі їх проведення має бути збільшена військово-технічна допомога Україні та посилено санкції щодо Росії.

Відео дня

Читайте такожПорошенко: між Україною та Австрією відкриються нові можливості для розширення торговельно-економічної співпраці

Окрім цього, президенти України та Польщі обмінялися думками стосовно актуальних питань двостороннього порядку денного, а також розвитку співробітництва в регіоні Східної Європи, зокрема у форматі «Вишеградська четвірка + Україна» та домовилися про наступну зустріч у цьому форматі.

Співрозмовники також домовилися про візит Президента Дуди в Україну у цьому році.

Читайте такожПосол Польщі в Україні анонсував три зустрічі Дуди з Порошенком в цьому році

Як повдіомляв УНІАН, президент Петро Порошенко після переговорів в двосторонньому форматі з прем'єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном, канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом заявив, що Україна отримала запевнення від ЄС у тому, що питання Сирії не може бути змішане з питанням про ситуацію з безпекою в нашій країні.