REUTERS

Про це повідомила віце-президент Конгресу місцевих та регіональних влад ПАРЄ Гудрун Мослер-Торнстром. "Загалом день голосування пройшов спокійно, голосування пройшло добре за винятком деяких відхилень від правил", - сказала Гудрун Мослер-Торнстром, яка очолювала делегацію спостерігачів від ПАРЄ.

Читайте такожЯвка виборців 25 жовтня на місцевих виборах лише на 2% була нижчою, ніж на виборах 2010 року - ОПОРА

За її словами, на більшості дільниць виборчим комісіям вдалося ефективно виконувати свої обов'язки, незважаючи на складність законодавства.

Відео дня

На її думку, виборці могли проголосувати вільно і без залякувань. "Однак інформація про кандидатів, особливо тих, хто обирався до місцевих рад, була погано представлена", - сказала Мослер-Торнстром.

За її словами, спостерігачі від Конгресу місцевих та регіональних влад ПАРЄ отримували повідомлення про купівлю голосів і можливість підкупу членів комісій, особливо там, де різниця між голосами була маленькою.

"Тому боротьба з корупцією під час виборів - це ключовий елемент реформ, які нині тривають в Україні", - сказала Мослер-Торнстром.

Вона також відзначила, що виборче середовище було конкурентним, але не всі кандидати мали можливість зареєструватися. "На жаль, не всім незалежним кандидатам на всіх рівнях вдалося взяти участь у виборах", - додала Гудрун Мослер-Торнстром.