president.gov.ua

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, про це сказав посол Швейцарії Гійом Шойрер, у якого президент України Петро Порошенко сьогодні прийняв вірчі грамоти.

Глава Української держави під час зустрічі з новопризначеним послом Швейцарії основну увагу приділив обговоренню подальших двосторонніх контактів на найвищому рівні та налагодженню взаємодії двох країн в рамках Організації з питань безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) у контексті врегулювання ситуації на Донбасі та захисту прав громадян України в окупованому Криму та Севастополі.

Читайте такожШвейцарія доставила на Донбас понад 500 тонн препаратів для очищення води

Відео дня

Порошенко подякував уряду Швейцарії за гуманітарну, технічну та фінансову допомогу, що надається Україні, а також закликав до активізації двосторонньої співпраці у торговельно-економічній та інвестиційній сферах.

"У свою чергу Гійом Шойрер заявив про готовність його країни збільшити вдвічі обсяг гуманітарної та технічної допомоги Україні на період 2015-2018 років. Він також зазначив, що залишається пріоритетом активна участь Швейцарії у Моніторинговій місії ОБСЄ на Донбасі, і 16 представників його країни в складі цієї місії продовжуватимуть активно працювати задля мирного врегулювання ситуації", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожШвейцарія дасть Житомиру грант у 15 мільйонів швейцарських франків на заходи з енергоефективності