Президент України Віктор ЮЩЕНКО переконаний, що членство нашої держави в НАТО посилить європейську колективну безпеку.

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, про це він заявив на зустрічі з міністром закордонних справ Данії Пером Стігом МЬОЛЛЕРОМ.

На початку зустрічі В.ЮЩЕНКО подякував П.С.МЬОЛЛЕРУ за позицію Данії та його особисті зусилля стосовно України, продемонстровані під час Бухарестського саміту НАТО, який відбувся у квітні цього року.

Відео дня

Коментуючи політику євроатлантичної інтеграції України, Президент висловив переконання, що членство України надасть ефективності моделі європейської колективної безпеки. «Колективна безпекова модель буде набагато сильнішою, якщо вона міститиме Україну. І це колективний інтерес», - сказав В.ЮЩЕНКО.

На переконання Президента, аналогічний ефект матиме участь України в Європейському Союзі. «Коли ми говоримо про українську політику інтеграції до Європейського Союзу, ми говоримо про те, що це посилить голос Європи. Кожний рік несе такі виклики, і політичні, і економічні, з якими можна справитися лише маючи консолідовану позицію», - сказав В.ЮЩЕНКО.

Під час зустрічі також було обговорено тематику двостороннього співробітництва в політичній, економічній та гуманітарній сферах. Зокрема, йшлося про активізацію політичного діалогу між двома країнами на найвищому рівні, якій мають сприяти візити в Україну прем`єр-міністра Данії та королеви Данії.

Окрім того, Президент порушив питання щодо підтримки Данією зусиль України з міжнародного визнання Голодомору 1932-33 рр. геноцидом українського народу.

У зустрічі взяли участь міністр закордонних справ Володимир ОГРИЗКО та заступник глави Секретаріату Олександр ЧАЛИЙ.