крымскотатарский театр симферополь / 15minut.org

Про це повідомив член Меджлісу, координатор комітету із захисту прав кримськотатарського народу Ескендер Барієв на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, захід відбувся в кримськотатарському театрі, проте далеко не всі його учасники погодилися з резолюцією форуму.

«Багато жінок, які прийшли подивитися виставу рідною мовою, були здивовані фактом проведення реєстрації та видачі незрозумілого документа під назвою «Резолюція форуму кримськотатарських матерів». З бесіди з багатьма жінками, деякі були обурені цими обставинами, в тому числі і змістом незрозумілого документа і залишили цей захід», - написав Барієв.

Відео дня

Читайте такожЗаборона Меджлісу: окупаційна "влада" Криму перенесла судове засідання

Зокрема, він констатує, що в документі від імені учасників форуму організатори закликають ООН «припинити діяльність народних депутатів України Джемілєва, Чубарова та організатора енергоблокади Іслямова, спрямовану на дискредитацію кримськотатарського народу, а також заборонити їм формувати незаконні збройні загони, які створюються за національним і релігійним принципом».

Барієв зазначив, що подібна форма обману вже знайома в історії кримськотатарського народу.

«Кримськотатарському національному рухові відомі подібні інсинуації, які проводилися спецслужбами СРСР. З цього випадку видно, що «сексоти» під виглядом реєстрації обманним шляхом у кримськотатарських жінок збирали підписи під документ, отриманий пізніше, проти своїх співвітчизників», - наголосив координатор комітету із захисту прав кримськотатарського народу.

facebook.com/eskender.bariiev