УНИАН

Про це під час прес-конференції в УНІАН на тему: “Індекс модельованої політичної активності - квітень 2016: ТОП-20 України” заявили директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала та його заступник Олексій Голобуцький.

Як зазначається у презентованому Індексі модельованої політичної активності, кадрові зміни у квітні можуть торкнутися не лише Кабінету міністрів, але і Верховної Ради та Адміністрації президента, адже переміщення окремих осіб в різних напрямках оголятимуть посади та вимагатимуть нових кадрових призначень, що, в свою чергу, буде зумовлювати політичну активність.

Голобуцький наголосив, що, зокрема, нерозв'язаним залишається питання і щодо Арсенія Яценюка.

Відео дня

Читайте такожУкраїнське питання в Йєлі

“90%, що ситуація з Гройсманом вже вирішилась і це буде впливати на діяльність всього уряду і парламенту на наступний місяць - його призначення прем'єр-міністром. Але вірогідність того, що цього не станеться і криза посилюватиметься, є. Яценюк може зробити “кидок політичний”. Це логічно буде”, - зазначив Голобуцький.

Крім того, в Індексі йдеться про можливі перестановки в Генпрокуратурі, які «відбудуться з тієї ознаки, що в березні ми мали можливість спостерігати війну між командами Віктора Шокіна та “молодих реформаторів»: пішов Владислав Касько, активізувалась кампанія з підтримки Сергія Горбатюка на посаду генпрокурора, відбувся масований наступ на команду Давида Сакварелідзе».

Читайте такожПайєтт озвучив "кращу відповідь" недругам України

Крім того, як зазначається, актуальними залишаються процеси з антикорупційних справ, зокрема, справа “діамантових прокурорів”.

«Тому з великою ймовірністю Генпрокуратуру буде лихоманити і ми станемо свідками чергових викриттів та спростувань, котрі прямо впливатимуть на політичні процеси та розстановку сил», - йдеться в Індексі модельованої політичної активності - квітень 2016.