Лідер Української народної партії Юрій КОСТЕНКО сподівається, що восени вдасться сформувати патріотичний фронт протидії “антиукраїнській Верховній Раді та уряду”.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Лідер УНП зазначив, що хотів би бачити в цьому фронті всіх тих, хто “сповідує ідею української демократії”, європейського напряму розвитку України. За його словами, сюди можуть увійти і крайні праві політичні сили.

Відео дня

Ю.КОСТЕНКО наголосив, що “ми також не виключаємо можливість співпрацювати у захисті національних інтересів і державності із лівоцентристською політичною силою, якою є Блок Юлії Тимошенко”.

Лідер УНП нагадав, що партія прийняла рішення про перехід в опозицію до більшості у Верховній Раді України та сформованого нею уряду, який очолив лідер Партії регіонів Віктор ЯНУКОВИЧ.

Він повідомив, що правління УНП ухвалило днями рішення продовжувати акції протесту, розпочаті в липні. За його словами, УНП проведе акцію “За кого пропав твій голос?”, де опитуватимуть виборців, як вони сприймають з часом свій вибір, наскільки він правильний. Ю.КОСТЕНКО нагадав, що під час парламентської виборчої кампанії керівники помаранчевих блоків у боротьбі за голоси виборців використовували заклик “Не дай пропасти своєму голосу”, адресований помаранчевому електорату, який не мав наміру голосувати за помаранчеві мегаблоки.

У прес-релізі, який був розповсюджений на прес-конференції, зазначається, що дана акція-опитування розпочнеться 12 серпня на Майдані Незалежності в Києві. Ю.КОСТЕНКО повідомив, що також буде проведена акція “Кого ти не хотів бачити в уряді?”, тобто акцію “народної люстрації”. Він вважає, що люди мають дати оцінку новому уряду, оскільки “там ми побачили багато скомпрометованих політиків чи державних діячів, проти яких порушувались кримінальні справи”.